Cry Tento týden není žádná služba Cry

Ostatní soutěže

Ženy - OP Ženy - OP

Přihlášení



Statistiky

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1741
mod_vvisit_counterVčera1930
mod_vvisit_counterTento týden9140
mod_vvisit_counterMinulý týden9006
mod_vvisit_counterTento měsíc25732
mod_vvisit_counterMinulý měsíc41591
mod_vvisit_counterVše6935528
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
RSS

mesto-lanskroun-schaeffler MU Lanškroun Schaeffler Lanškroun

Dalším významným podporovatelem lanškrounského volejbalu mládeže je ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
A to formou projektu: Program Můj klub a Program B1 - podpora Pardubického kraje.

Koutek zdraví

Výživa a vrcholový sport II.

Email Tisk PDF
(poč.hlasování 5, průměr je 3.40)

Bílkoviny

Bílkoviny jsou živinou nejčastěji diskutovanou. Příčinou je nejen nejednotnost názorová, týkající se jejich množství, ale i některé pochybné informace o nevhodnosti jejich konzumace. Přívod bílkovin se vyjadřuje v gramech na kg tělesné hmotnosti (TH). U vrcholového sportovce by měla činit 2-3 g/kg TH. Při nepříliš extrémním zatížení vytrvalostního typu lze počítat s katabolismem bílkovin 1,5-2,0 g/kg TH bílkovin. To znamená, že konzumace 2,0 g stravou je zcela přiměřená, někdy dokonce deficitní.

 

Výživa a vrcholový sport I.

Email Tisk PDF
(poč.hlasování 3, průměr je 3.67)

Výživa a vrcholový sport I.

Sportovní výkonnost podléhá u každého sportovce dvěma skupinám faktorů. Jedná se o faktory endogenní, jejichž nositelem je samotný sportovec, tj. tělesné a duševní dispozice (schopnosti, dovednosti, rysy apod.) a faktory exogenní, které se netýkají vlastního tréninku, nejsou trénovatelné. Ačkoliv nejsou přímou součástí vlastního tréninku, musíme s nimi počítat. Mohou to být různé vlivy jako materiál, klimatické vlivy, různé jevy a pochopitelně i druh a složení výživy. Sportovní výživa je úzce spjata s energetickým metabolismem a zdravotním stavem každého sportovce, a to nejen vrcholového.

 

Výživa při tréninku, sportu a náročné fyzické práci

Email Tisk PDF
(poč.hlasování 2, průměr je 3.00)

Výživa při tréninku, sportu a náročné fyzické práci

Sportovní zápolení, zejména spojené s výraznými komerčními vlivy, přináší do oblasti výživy sportovců mnoho tajemných až magických praktik, používání řady nutričních suplementů, kterým je připisována zázračná moc.

 

Tejpování VI - Medical taping (MT)

Email Tisk PDF
(poč.hlasování 0, průměr je 0)
Tato metoda, ze které se dále rozvinuly další aplikace (kinesiotaping, balancetaping), se zrodila v sedmdesátých letech minulého století v Japonsku a Koreji. Vycházela ze základní myšlenky, že k udržení zdraví a jeho znovunastolení jsou důležité pohyb a svalová aktivita.
 

Tejpování V - Lýtko, achillova šlacha, kotník

Email Tisk PDF
(poč.hlasování 0, průměr je 0)

5_tejp_lytko_01Lýtko

Materiál: Pevná páska 2 cm.

Postup

5_tejp_lytko_02Ošetřovaná osoba leží na stole v poloze na břiše, tejpovaná končetina je v oblasti nártového ohybu podložena asi 15-20 cm vysokou podložkou, chodidlo je volně ve vzduchu, koleno mírně pokrčené, lýtkový sval je napjatý jen velmi mírně, aby se při změnách jeho objemu páska neodlepovala. Provedeme půlkruhovou obtočku pod kolenní jamkou a druhou v dolní třetině lýtka. Na horní obtočku upevníme čtyři pásky, které vedeme k dolní obtočce. Upevníme závěrečnými obtočkami v místech prvních obtoček.
 
«ZačátekPředchozí123DalšíKonec»

Strana 2 z 3