Cry Tento týden není žádná služba Cry

Ostatní soutěže

Ženy - OP Ženy - OP

Přihlášení



Statistiky

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes1699
mod_vvisit_counterVčera1930
mod_vvisit_counterTento týden9098
mod_vvisit_counterMinulý týden9006
mod_vvisit_counterTento měsíc25690
mod_vvisit_counterMinulý měsíc41591
mod_vvisit_counterVše6935486
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
RSS

mesto-lanskroun-schaeffler MU Lanškroun Schaeffler Lanškroun

Dalším významným podporovatelem lanškrounského volejbalu mládeže je ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
A to formou projektu: Program Můj klub a Program B1 - podpora Pardubického kraje.

Koutek zdraví

Tejpování IV - Noha (chodidlo), prsty nohy

Email Tisk PDF
(poč.hlasování 0, průměr je 0)

Noha (chodidlo)

4_tejp_noha_prsty_01Noha (chodidlo) je běžně zatěžována tím, že přenáší váhu celého těla. Tato zátěž se zvyšuje při provozování dynamických sportů a bývá narušena pružnost konstrukce této části dolní končetiny namožením až zhroucením především její příčné (1) i podélné (2) klenby. Tento defekt je však pozorován i u osob, které se sportům nevěnují, jako následek dlouhodobého nošení nevhodné obuvi, nestejnoměrné fyzické aktivity i jako civilizační onemocnění. Právě zde spatřujeme největší možnosti aplikace tejpování jako preventivní, rehabilitační a zejména úlevné metody.
 

Tejpování III - Koleno, stehno

Email Tisk PDF
(poč.hlasování 2, průměr je 5.00)

Dolní končetiny

K poraněním různých anatomických částí dolní končetiny dochází prudkým tlakem (úder, kop) nebo extrémním silovým způsobem, kde jsou následky jak v oblasti měkkých tkání, tak kloubního aparátu. Právě pro případy zejména natržení nebo zatažení svalových součástí se osvědčilo preventivní a rehabilitační tejpování jako jedna z nejvýhodnějších metod podpůrného ošetření, kterou lze kombinovat s aplikací chladivých, analgetických a masážních gelů.

Přečíst zbytek Komentáře (0) Shlédnutí: 12438
 

Tejpování II - Loket, ruka, prsty

Email Tisk PDF
(poč.hlasování 3, průměr je 3.67)

Paže

Vlastní horní končetina se tejpuje opět podle jednotlivých oblastí požadované prevence nebo rehabilitace, nejrizikovější partie horní končetiny jsou loket, zápěstí a prsty.

 

Tejpování I - Rameno

Email Tisk PDF
(poč.hlasování 6, průměr je 4.33)

{multithumb enable_thumbs=0}1_tejp_rameno_01Tejpování (taping) je jednou z běžně používaných metod sportovního lékařství. Název je odvozen ze základního materiálu této metody, z anglického výrazu pro slovo páska - tape (tejp). Jedná se o metodu obvazování tělesné partie, nejčastěji končetin, pomocí pevných a pružných lepicích pásek o různé šířce podle velikosti a umístění tejpové aplikace na tělesné části.
Masové využití tejpování ve sportovních disciplínách nastalo v USA v šedesátých letech a vzápětí si tuto metodu přivezli sportovní maséři řady týmů zemí západní Evropy. Do Československa bylo tejpování ve větší míře importováno až v osmdesátých letech, a to i z důvodu malé dostupnosti používaných materiálů. {multithumb enable_thumbs=1}

 
«ZačátekPředchozí123DalšíKonec»

Strana 3 z 3