pivoSlužbu tento týden má Lukeš a Koudy pivo

Ostatní soutěže

Ženy - OP Ženy - OP

Přihlášení



Statistiky

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes708
mod_vvisit_counterVčera627
mod_vvisit_counterTento týden2727
mod_vvisit_counterMinulý týden9987
mod_vvisit_counterTento měsíc8921
mod_vvisit_counterMinulý měsíc41591
mod_vvisit_counterVše6918717
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
RSS

mesto-lanskroun-schaeffler MU Lanškroun Schaeffler Lanškroun

Dalším významným podporovatelem lanškrounského volejbalu mládeže je ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
A to formou projektu: Program Můj klub a Program B1 - podpora Pardubického kraje.

Koutek zdraví

Anatomie ramene

Email Tisk PDF
(poč.hlasování 2, průměr je 2.00)
Nestabilita ramene, luxace kloubu, "vypadávání ramene"
rameno-01Ramenní kloub se skládá z hlavice pažní kosti, která tvoří kloubní hlavici a z jamky kloubní, která je tvořena plochou jamkou lopatky (fossa glenoidalis). Hlavice je kulovitého tvaru, jamka naopak spíše plochá a mělká. Tato skutečnost, spolu s velmi prostorným a volným kloubním pouzdrem, vede k tomu, že rameno je kloubem v těle s největším rozsahem pohybu, ale současně za cenu toho, že se jedná a nejčastěji "vyklubovaný" kloub. V ramenním kloubu, kde došlo k vykloubení – luxaci (nejčastěji sportovním, či dopravním úrazem), se odtrhne přední část kloubní jamky s jejím okrajem.
 

Anatomie kolene

Email Tisk PDF
(poč.hlasování 0, průměr je 0)

koleno-01Kolenní kloub je tvořen spojením tří kostí: dolním koncem stehenní kosti, horním koncem holenní kosti a češkou. Styčné plochy těchto kostí jsou pokryté chrupavkami.Ty jsou dokonale hladké a elastické a umožňují pohyb kostí proti sobě.
Důležitou součástí kolena jsou menisky. Menisky jsou na průřezu trojhranné chrupavčité ploténky, jejichž vnější okraj je nejsilnější a přirostlý ke kloubnímu pouzdru. Vnitřní okraj je volný a tenký a ostrý a směřuje do kloubní dutiny. Na obrysu jsou okrouhlé.

 

Anatomie páteře

Email Tisk PDF
(poč.hlasování 2, průměr je 2.50)
pater-01Lidská páteř představuje zaoblený pilíř tvořený sérií obratlů spojených meziobratlovými disky, jež umožňují prostřednictvím malých pohybů mezi sousedními obratli značně velkou mobilitu.Délka páteře dospělého činí asi 35 % výšky těla.
Přečíst zbytek Komentáře (2) Shlédnutí: 16524
 

Pitný režim

Email Tisk PDF
(poč.hlasování 0, průměr je 0)

Pitný režim

Voda, přestože sama není zdrojem žádné energie, je jednou z nejdůležitějších součástí výživy sportovce. Je výchozím i konečným produktem četných biochemických reakcí v lidském organismu. Slouží jako transportní médium pro další živiny, hraje významnou úlohu v termoregulaci a udržování vnitřní rovnováhy tzv. homeostázy. U sportovců navíc do značné míry limituje schopnost využít výkonnostní potenciál, protože již při ztrátě zhruba 3 litrů tekutin prudce klesá výkonnost sportovce. Množství vody v lidském těle je za standardních podmínek relativně konstantní a u dospělého člověka tvoří přibližně 70% z celkové hmotnosti.

 

 

Výživa a vrcholový sport III.

Email Tisk PDF
(poč.hlasování 1, průměr je 5.00)

Voda

Normální výměna vody v lidském organismu probíhá tak, že denně člověk spotřebuje přibližně 3 l vody a stejné množství také vyloučí. To znamená, že přísun a výdej jsou v rovnováze. Je však třeba uvědomit si, že vodu získává náš organismus nejen prostřednictvím tekutin, ale také z tzv. tuhých potravin, které kromě živin obsahují i dosti značné množství vody a dále při přeměně některých živin v organismu, zejména tuků.

 
«ZačátekPředchozí123DalšíKonec»

Strana 1 z 3