Cry Tento týden není žádná služba Cry

Ostatní soutěže

Ženy - OP Ženy - OP

Přihlášení



Statistiky

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes29
mod_vvisit_counterVčera883
mod_vvisit_counterTento týden5189
mod_vvisit_counterMinulý týden9006
mod_vvisit_counterTento měsíc21781
mod_vvisit_counterMinulý měsíc41591
mod_vvisit_counterVše6931577
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
RSS

mesto-lanskroun-schaeffler MU Lanškroun Schaeffler Lanškroun

Dalším významným podporovatelem lanškrounského volejbalu mládeže je ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
A to formou projektu: Program Můj klub a Program B1 - podpora Pardubického kraje.

Volejbalový turnaj žen a mužů v Lanškrouně - 11. ročník „Lanškrounské Prdy“

Email Tisk PDF
(poč.hlasování 3, průměr je 5.00)

Volejbalový turnaj mužů a žen v Lanškrouně

11. ročník „Lanškrounské Prdy“

V sobotu 21. 8. 2010 byl na lanškrounských volejbalových kurtech uspořádán již po jedenácté volejbalový turnaj žen a mužů „Lanškrounská Prda“.  Po loňském deštivém ročníku bylo otázkou, kolik družstev si do Lanškrouna  přijede zahrát, ale již předběžné přihlášky potvrzovaly, že účast bude jako každý rok velmi početná. Turnaje se nakonec zúčastnilo 20 družstev ve třech kategoriích a bylo odehráno téměř 50 zápasů.

V kategorii ženských týmů hrajících krajské soutěže si vedle domácích družstev, která byla nalosována do tří základních skupin, přijely zahrát i hráčky z Ostravy, Pardubic, Nového Jičína, Letohradu a České Třebové. Po odehrání těchto základních skupin se týmy rozdělily do skupin finálových. O celkové vítězství v turnaji bojovaly hráčky domácího „áčka“, České Třebové a Pardubic. Všechny jmenované týmy zvládly vítězně všechny dosud odehrané zápasy a až ve finálové skupině okusily hořkost porážky. Každý z týmů jednou prohrál a tak rozhodoval poměr uhraných setů. Ten nejlépe vyzněl pro lanškrounské volejbalistky, které se tak staly vítězkami turnaje.
V okresech mužů  se přihlásila tři družstva. Lanškroun „C“ + VK Bystřec, Horní Třešňovec a Damníkov  a sehrála mezi sebou 6 vyrovnaných zápasů. Nejlépe se vedlo domácímu spojenému družstvu, které v turnaji pouze jednou prohrálo a zaslouženě zvítězilo ve své kategorii. Horní Třešňovec vítěze potrápil v obou vzájemných zápasech a vždy podlehl až ve třetím rozhodujícím setu a obsadil celkové druhé místo. Družstvo Damníkova i přes výhru nad vítězi obsadilo místo třetí.
Ve skupině krajských soutěží mužů se sjela silná konkurence, kdy většina týmů hraje vyšší  soutěž než pořádající oddíl a bylo tak k vidění mnoho pěkných zápasů, které byly opravdu vyrovnané a ve třetině zápasů rozhodoval až zkrácený třetí set. Do turnaje se přihlásila družstva z Nového Jičína, České Třebové, Kerhartic, Bystřice nad Pernštejnem, Dolních Studének, Výprachtic spojených s Lanškrounem „A“, Pardubic a lanškrounské „béčko“. To zahájilo turnaj těsnou prohrou s Českou Třebovou. V dalším zápase však lanškrounští volejbalisté zvládli tie-breakový duel s Dolními Studénkami, které touto prohrou přišly o možnost bojovat v semifinále. V posledním zápase skupiny, který byl zároveň třístým odehraným zápasem v historii turnaje domácí porazili borce z Bystřice a překvapivě postoupili do bojů o medaile, právě se svým posledním soupeřem. Mezi těmito družstvy při rovnosti bodů rozhodl poměr uhraných míčů tak, že z druhého místa postoupili hráči Lanškrouna a narazili na vítěze vedlejší skupiny. V té kralovali volejbalisté Nového Jičína, kteří vyhráli všechny své zápasy bez ztráty setu. První set prohráli až v semifinále s domácím družstvem a nakonec se radovali i ve třetím rozhodujícím setu, kdy zvítězili nejtěsnějším rozdílem a postoupili do finále. Tam se probojovali i Pardubičtí, kteří oplatili Novému Jičínu prohru ze základní skupiny a stali se celkovými vítězi. V boji o třetí místo opět i když velmi těsně zvítězili lanškrounští nad Bystřicí nad Pernštejnem.   
Poslední zápasy turnaje byly dohrány kolem 19 hodiny a následovalo vyhlášení celkových výsledků turnaje a předání diplomů a věcných cen. Obrovský dík patří všem, kteří pomohli s přípravou a zajištěním celého turnaje. Kantýně, která dokázala obsloužit více než  150 hráčů a diváků po celý den a všem organizátorům tohoto turnaje.

Galerii fotografií naleznete zde.

Sponzoři turnaje: Nástrojárna ORSO, Josef KRSEK, Jiří ROUBAL, Josef JONÁŠ a Kateřina KADLÁČKOVÁ.

 

Lanškrounská Prda 2010

Ženy- kraj:
1,         Lanškroun „A“
2,         USK Pardubice
3,         Česká Třebová
4,         Nový Jičín
5,         Letohrad
6,         TJ Mittal Ostrava „kadetky B“
7,         TJ Mittal  Ostrava „kadetky A“
8,         Lanškroun „B“
9,         Lanškroun „juniorky“

Muži - okres:
1,         Lanškroun „C“ - VK Bystřec
2,         Horní Třešňovec
3,         Damníkov

Muži - kraj:
1,         Sokol Pardubice
2,         Nový Jičín
3,         Lanškroun „B“
4,         Bystřice nad Pernštejnem
5,         Česká Třebová
6,         Lanškroun „A“ + Výprachtice
7,         Kerhartice
8,         Dolní Studénky

Nejlepší hráčka: Lenka Gottwaldová – Lanškroun „A“
Nejlepší hráč:      Jan Markl – Sokol Pardubice

Pro komentování se přihlas
  • Žádné komentáře nenalezeny