Cry Tento týden není žádná služba Cry

Ostatní soutěže

Ženy - OP Ženy - OP

Přihlášení



Statistiky

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes2795
mod_vvisit_counterVčera1176
mod_vvisit_counterTento týden6734
mod_vvisit_counterMinulý týden12356
mod_vvisit_counterTento měsíc4813
mod_vvisit_counterMinulý měsíc41591
mod_vvisit_counterVše6914609
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
RSS

mesto-lanskroun-schaeffler MU Lanškroun Schaeffler Lanškroun

Dalším významným podporovatelem lanškrounského volejbalu mládeže je ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
A to formou projektu: Program Můj klub a Program B1 - podpora Pardubického kraje.

Lanškrounská Prda

Email Tisk PDF
(poč.hlasování 4, průměr je 4.25)

V sobotu 23.8. 2008 byl v tradičním termínu na Lanškrounských volejbalových kurtech uspořádán již devátý ročník volejbalového turnaje „Lanškrounská Prda“.

Před turnajem se přihlásilo 20 družstev a ta byla v sobotu ráno doplněna o dvě další a tak se opět tento turnaj zařadil mezi největší akce tohoto druhu. Již druhým rokem se tak plní přání organizátorů pozvat do Lanškrouna co nejvíce družstev a využít naplno celého areálu se šesti kurty. Přes 200 hráčů a diváků vidělo za téměř ideálního volejbalového počasí téměř 50 zápasů ve třech kategoriích.

Kategorie žen, která se na „Prdě“ hraje od roku 2006, byla opět plně obsazena a k družstvům pořádajícího oddílu se přidala další z Nového Jičína, Vysokého Mýta, Žamberka, Letohradu a Svitav. Ta byla rozlosována do 2 základních skupin. Po jejich odehrání, kde většina zápasů byla velmi vyrovnaná, postoupila první dvě družstva do semifinále. Tam se probojovalo lanškrounské „áčko“, „béčko“ , hráčky Nového Jičína a Žamberka. Odehraná semifinále rozhodla, že o první místo se utkají volejbalistky Lanškrouna „A“ a Nového Jičína a o bronz si to rozdají Lanškroun „B“ s Žamberkem. V obou utkáních zvítězila lanškrounská děvčata a obhájila tak prvenství pro domácí oddíl, protože ve všech třech ročnících kdy hrály ženy, bylo vítězné družstvo vždy právě z Lanškrouna.

V kategorii mužů, kteří hrají okresní soutěže se přihlásilo 6 družstev. Po odehrání dvou základních skupin se do semifinále probojovala družstva Lanškrouna „B“, Bystřece , Dolních Studének a nováčka turnaje z Radiměře. Právě Radiměř nakonec skončila na čtvrtém místě, když o vítězství ve skupině rozhodlo pouhých 5 míčů v jejich neprospěch a prohráli v boji o třetí místo s lanškrounským týmem až ve zkráceném setu. Obhájce prvenství Megaklub z Bystřece zaváhal v základní skupině, ale nakonec po jedné remíze a vítězství postoupil do semifinále z prvního místa. Tam zvítězil 2:0 a ve finále narazil na družstvo Dolních Studének, které v posledních dvou ročnících obsadilo vždy třetí místo. Po velmi dramatickém finále, které se rozhodovalo v tie-breaku a skončilo nejtěsnějším možným rozdílem, se radovalo družstvo z Bystřece pod vedením Standy Musila a stalo se vítězem této kategorie.

Do elitní kategorie mužů hrající krajské soutěže se přihlásilo 8 družstev a po losování byly zahájeny zápasy v základních skupinách, které rozhodly o postupujících do semifinále. Ve skupině „A“ postoupila Hnátnice po jedné porážce a dvou vítězstvích a o druhém postupujícím rozhodoval při rovnosti bodů i setů až poměr míčů. Velmi těsně tak na druhém postupovém místě zůstali borci z České Třebové, před výprachtickými volejbalisty, kteří takto o pouhé 2 míče postoupili do semifinále v loňském ročníku. Ve skupině „B“ byla situace přehlednější, protože pořadatelské družstvo Lanškrouna „A“ si poradilo postupně se všemi soupeři a spolu s dalším týmem z České Třebové, který prohrál pouze jednou postoupilo do semifinále. Oba zápasy o postup do finále byly velmi dramatické a napínavé a končili až zkráceným setem a jako nejlepší v turnaji se nakonec předvedla postupem do finále Hnátnice a domácí“áčko“. Tam byl první set jasnou záležitostí pro Hnátnici a ta vyhrála i v setu druhém i když jen velmi těsně 26:24. I hnátničtí tak obhájili prvenství z loňska a Lanškroun „A“ obsadil celkové druhé místo a opět se tak dostal, již pošesté v historii turnaje na stupně vítězů. V boji o třetí místo se utkala obě česko třebovská družstva.

Tento v pořadí 47. zápas ukončil v pozdních odpoledních hodinách celý turnaj a po předání diplomů a věcných cen pokračovalo sdělování dojmů z celého dne v areálu volejbalového klubu.

Obrovský dík patří sponzorům turnaje nástrojárně ORSO s.r.o a Jiřímu Roubalovi, kteří každoročně přispívají na ceny určené pro vítězná družtva a zvláštní poděkování za přípravu a průběh turnaje patří obětavcům Zuzce Vránové, Danče Kovandové, Josefovi Krskovi, Zdeňku Kuběnkovi ml., Romanu "Šemíkovi" Šenderovi, Martinovi Plockovi a Liboru Peškarovi za skvělé zvládnutí kantýny.

 

 

Výsledky turnaje:

Ženy – kraj

  1. VK Lanškroun „A“

  2. TJ Nový Jičín

  3. VK Lanškroun „B“

  4. Sokol Žamberk

  5. VK Lanškroun „kadetky“

  6. VK Vysoké Mýto

  7. VK Letohrad

  8. TJ Svitavy „B“

 

Muži - okres

  1. VK Bystřec

  2. Sokol Dolní Studénky

  3. VK Lanškroun „B“

  4. Sokol Radiměř

  5. Sokol Horní Třešňovec

  6. Žichlínek

 

Muži - kraj

  1. Sokol Hnátnice

  2. VK Lanškroun „A“

  3. TJ Sokol Česká Třebová

  4. Třebováci

  5. TJ Nový Jičín

  6. TJ Sokol Výprachtice

  7. VK Lanškroun „junioři“

  8. VK Litomyšl „B“

 

Nejlepší hráčka: Blanka Strnadová - Lanškroun

Nejlepší hráč: Jindřich Sienczak - Hnátnice

Pro komentování se přihlas