pivoSlužbu tento týden má Lukeš a Koudy pivo

Ostatní soutěže

Ženy - OP Ženy - OP

Přihlášení



Statistiky

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes572
mod_vvisit_counterVčera1392
mod_vvisit_counterTento týden572
mod_vvisit_counterMinulý týden9507
mod_vvisit_counterTento měsíc8158
mod_vvisit_counterMinulý měsíc41591
mod_vvisit_counterVše6917954
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
RSS

mesto-lanskroun-schaeffler MU Lanškroun Schaeffler Lanškroun

Dalším významným podporovatelem lanškrounského volejbalu mládeže je ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
A to formou projektu: Program Můj klub a Program B1 - podpora Pardubického kraje.

Další kolo extraligy kadetů

Email Tisk PDF
(poč.hlasování 1, průměr je 5.00)

O víkendu 20.- 21.11. proběhlo další kolo extraligy kadetů. Tentokrát jsme to naštěstí měli kousek a jeli do Svitav.

 

Já dostala „spucunk“ hned ráno, když jsem omylem Matymu přivezla jiné číslo dresu. Už dopředu na mě sváděli, že pokud prohrajeme, tak za to můžu já – údajně jsou všichni sportovci pověrčiví. Mně problém s číslem dresu nepřipadal nijak závažný, ale spíš to, že dres byl o dvě čísla menší. To jsem se pokoušela samozřejmě zatajit. A asi by se mi to i povedlo, kdybych nedostala záchvat smíchu, když jsem uviděla 194 cm vysokého Matyho v kraťasech velikosti S. :):):)

 

Byli jsme rádi, že jsme se dostali minule o skupinu výš, ale věděli jsme, že hned prvním soupeřem nám bude Brno, které naopak spadlo. A tak se zápas začal vyvíjet podle papírových předpokladů – celkem rychle prohráváme 6:16. Kluci totiž nastoupili do zápasu moc „vyhecovaní“ (tlačili na pilu), a proto moc chybovali. Kdo se ale nikdy nevzdává bez boje je náš trenér :). Takže si vzal oddechový čas, klukům něco poradil, něco vysvětlil a jejich hra se začala pozvolna zlepšovat. První set už ale prohráváme. V druhém setu se hra našeho týmu velmi mění a kluci bojují i bodují. Vyhrává opět Brno, ale už jen o 4 body. V tento moment by si ale na nás stejně nikdo nevsadil, jenže... Je tu set třetí a co předvádí naši kluci je neuvěřitelné :). Jsme to my, kdo boduje na síti, my co vyčapeme všechno v poli, a také my kdo set vyhrává. Tohle asi Brno nečekalo a kluky to úplně rozhodilo. Nás to naopak velmi posílilo a vyhráváme i set čtvrtý. Ani v tiebreaku to nevzdáváme a bojovností a touhou po výhře zápas opravdu vyhráváme my. Je to tedy taková hořko-sladká výhra, protože v družstvu Brna hrají kluci, kteří za nás nastupují v lize juniorů a dva z nich jsou i našimi odchovanci, takže za ně jsme trochu smutní i my.

 

Lanškroun x Brno 3:2 (-16, -21, 18, 20, 10)

 

V druhém zápase nás čeká Znojmo. Nastupujeme v oslabení, protože se nám v zápase s Brnem zranil blokař – Adam Glocar (naštěstí rentgen ukazuje „jen“ výron).

Bohužel druhý blokař nám v týdnu, po několika letech naší práce a hlavně v polovině sezóny, hodně zvláštní SMS-kou tak nějak oznámil, že končí – tohle trenérovi ani mně hlava nebere... a kdybychom se k tomu měli více vyjádřit, tak to nebude publikovatelné.

Ale teď již k zápasu - už víme, že Brno prohrálo i se Znojmem a tak je jasné, že my se v této skupině udržíme. Možná i proto kluci už nehrají tak dobře a s takovým zápalem a tento druhý zápas prohráváme.

 

Lanškroun x Znojmo 0:3 (-20, -24, -20)

 

V neděli v 9.00 hod. nás čeká velmi důležitý zápas se Svitavami. Protože se hraje play-off, znamená to, že kdo tento zápas vyhraje má jistý postup do vyšší skupiny soutěže. My docela našim klukům věříme, protože statisticky jsme na tom v soubojích se Svitaváky lépe my, ale je tu zase to jenže...

První set vyhráváme a vše vypadá na dobré cestě. Druhý set, za vydatné podpory publika, soupeř začíná vzdorovat. Nám se tak úplně nedaří a co se nestane - nám se pohádá smečařem s nahravačem a vše je rázem v ... no prostě špatně. Zápas nakonec prohráváme a je to velká škoda, protože postup byl téměř na dosah. Musíme ale uznat, že soupeř tentokrát předvedl opravdu parádní výkon.

 

Lanškroun x Svitavy 1:3 (20, -15, -22, -20)

 

Do posledního nedělního zápasu jdeme proti Hradci Králové. Kluci se jakž takž srovnají a zápas bez větších problémů vyhráváme.

 

Lanškroun x H.Králové 3:0 (20, 18, 17)

 

Úkol udržet se ve skupině jsme splnili, ale stejně nás trošku mrzí, že jsme se nechopili nabídnuté šance a neposkočili o level výš. Tak snad příště :)

 

Sestava : Radek Beneš, Dan Waclaw, Maty Pokorný, Petr Bábíček, Vojta Teichmann, Táda Dostál, Adam Glocar, Ríša Bednář, Kryštof Jirásek

 

Trenér : Jirka Roubal

 

Děkujeme všem našim fanouškům, že nás oba dva dny tak perfektně podporovali a přijeli za námi jak z Lanškrouna, tak i z Brna.

 

Také chci poděkovat jedné naší mamince (Hance Matouškové), která u sebe doma z pátku na sobotu ubytovala nakonec všechny tři kluky z Brna co za nás hrají. Když jsem viděla na fotce jakou hostinu jim připravila k večeři, tak bych u nich příště chtěla přespat i já :).

 

No a já jdu rychle napsat článek juniorům, který jsem měla mít hotový už minulý týden – no už sedím na moc židlích :(

 

Pro komentování se přihlas
  • Žádné komentáře nenalezeny
 
 

Soupiska Kadeti

kadeti-soupiska