Cry Tento týden není žádná služba Cry

Ostatní soutěže

Ženy - OP Ženy - OP

Přihlášení



Statistiky

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes2322
mod_vvisit_counterVčera1176
mod_vvisit_counterTento týden6261
mod_vvisit_counterMinulý týden12356
mod_vvisit_counterTento měsíc4340
mod_vvisit_counterMinulý měsíc41591
mod_vvisit_counterVše6914136
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
RSS

mesto-lanskroun-schaeffler MU Lanškroun Schaeffler Lanškroun

Dalším významným podporovatelem lanškrounského volejbalu mládeže je ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
A to formou projektu: Program Můj klub a Program B1 - podpora Pardubického kraje.

Malý lanškrounský zázrak aneb Spanilá jízda juniorek 1. ligou

Email Tisk PDF
(poč.hlasování 6, průměr je 5.00)

V letošní sezoně (2019/2020) naše juniorky odehrály 1. ligu juniorek, protože v loňském roce volejbalový svaz rozhodl o změně věkových kategorií a většina našich hráček tak už nemohla pokračovat v Extralize kadetek. Rozhodly jsme se ale, že si extraligu zkusíme vybojovat zpět.

Soutěž se na plné obrátky rozjela už 21. září a základní skupina se hrála do 19. ledna. Musely jsme se potýkat s velkou komplikací, protože hala Na Střelnici se rekonstruovala a my zde, v Lanškrouně, jiné sportoviště, které by mělo parametry ligových soutěží, nemáme. Musely jsme tedy třikrát týdně dojíždět do nedalekých Tatenic, kde jsme nejen trénovaly, ale také jsme odehrály prakticky všechny domácí zápasy 1. části soutěže, takže naši fanoušci byli ochuzeni o pěkný volejbal.

Přesto jsme si základní část soutěže užily na maximum, když jsme z 20 odehraných utkání 19 vyhrály a pouze jednou jsme z palubovky odcházely poraženy Hradcem Králové. Třikrát jsme s ním ale vyhrály, dále čtyřikrát s Náchodem, Trutnovem, Rychnovem nad Kněžnou a Českou Třebovou.

Základní skupinu jsme tedy vyhrály o 11 bodů před Hradcem Králové a postupovaly jsme do finálové skupiny, která se hrála od 25. ledna do 1. března. I tam jsme si vedly více než dobře. Z celkových 12 utkání jsme dokázaly 9 vyhrát (4krát s Novým Veselím a 4krát s Bedřichovem), jen Střešovice nám cestu soutěží komplikovaly do posledního zápasu. V Praze, v době jarních prázdnin, kdy nám chyběly dvě hráčky základní šestky, jsme vcelku zbytečně obě utkání prohrály. O to víc jsme chtěly vybojovat body u nás, jelikož už bylo jasné, že půjdeme do dalších utkání na cestě v boji o extraligu a bylo důležité, jestli budeme postupovat z prvního nebo druhého místa. První zápas jsme prohrály hlavou, moc jsme se cítily svázány tou zodpovědností, ale do druhého jsme všechny obavy odložily a rozdrtily je. Celkově jsme tak finálovou skupinu vyhrály o pouhý jeden bod, ale to stačilo k tomu, že jsme kvalifikaci K1 o Extraligu juniorek mohly odehrát 8.3.2020 doma. Za mohutného povzbuzování fanoušků jsme Zlín vyprovodily 2krát 3:0 a zbýval už jediný krok – tedy o víkendu 14. – 15. 3. 2020 odehrát baráž o Extraligu juniorek v Přerově s týmy Přerova, Prostějova, Střešovic a Vysočiny, přičemž do extraligy následně postupují dva týmy. Při naší současné formě a motivaci ale vše bylo reálné.

Osud tomu chtěl jinak a díky pandemii byla všechna sportovní utkání odložena na neurčito. Nemůžeme ani trénovat, a tak to vypadá, že soutěž bude předčasně ukončena. 

Chtěla bych moc poděkovat holkám za jejich přístup k celé soutěži, Liborovi, se kterým už tu káru pár let táhneme společně, Michalovi, který jako trenér naskočil ve finálové skupině, všem věrným fanouškům, kteří nás k této senzaci dotlačili svým neúnavným povzbuzováním, a hlavně městu Lanškroun, které nás každoročně podporuje nejenom finančně!

Co říct na závěr? Je vidět, že profesionální kluby z velkých měst musejí opět smeknout před malým týmem lidí, který dokáže dělat volejbal stejně dobře, ovšem za úplně jiných podmínek!!!

Holky, děkujeme a gratulujeme, hrály jste srdíčkem.

Sestava: A. Martincová, N. Kulhánková, M. Žerníčková, N. Vinterová, P. Podhorná, T. Jozová, A. Chládková, M. Janků, V. Tylšarová, T. Kolářová, A. Vacková, N. Minaschková, P.Pavlasová, A. Zajíčková

Martina Dolečková

juniorky-lanskroun

 

Pro komentování se přihlas
  • Žádné komentáře nenalezeny
 
 

Soupiska Juniorky

juniorky-soupiska-mala-2020-2021

Výsledky Juniorky

2018 - 2019 

2017 - 2018 

2016 - 2017