Cry Tento týden není žádná služba Cry

mesto-lanskroun-schaeffler MU Lanškroun Schaeffler Lanškroun

Dalším významným podporovatelem lanškrounského volejbalu mládeže je ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
A to formou projektu: Program Můj klub a Program B1 - podpora Pardubického kraje.

Pár otázek před soutěží pro...

Email Tisk PDF
(poč.hlasování 9, průměr je 4.78)

Před začátkem soutěží by náš oddíl velmi rád informoval své fanoušky o tom, jak jsou jednotlivé týmy připraveny na začínající soutěžní rok 2018 - 2019. Trenérům či kapitánům jsme položili pár otázek týkajících se jejich týmů. V článku naleznete jejich odpovědi.

Dnes odpovídá trenérský tým kadetů - Ilča a Jirka Roubalovi a Maty Langer.

 

1) Jakou soutěž budete letos hrát a s jakým cílem?

Letos budeme hrát KP kadetů, ČP kadetů a I.ligu juniorů. Dva hráči budou hostovat v extalize kadetů za Svitavy a na zkušenou budou zařazeni do II.ligy mužů v Lanškrouně (Béďa Smolák a Jirka Roubal jun.) Vzhledem k počtu našich hráčů a jejich věku si cíle pro letošní sezónu žádné neklademe - snad jen vydržet a nabrat zkušenosti.


2) Jakou aktuální hráčskou sestavu má vaše družstvo, kdo přišel, případně odešel? Jak je to s trenéry a realizačním týmem?

Sestava : Béďa Smolák, Táda Šebrle, Lukáš Majer, Jirka Jehlička, Vojta Srp, Maty Langer, Jirka Roubal
+ Honza Jirásek a Radek Martinák ??? (ještě nemáme potvrzeno zda u nás budou hostovat) 
+ kadety s námi odehrají st.žáci - Filip Joza, Radek Beneš, Dan Waclaw

Náš realizační tým zůstává beze změn - Jirka a Ilona Roubalovi a Martin Langer. Kdo někdy trénoval, tak ví jak je to časově náročné, že od září do května nemáte téměř žádné volno. Po pravdě ale musíme říct, že nás to s klukama moc baví a máme skvělou partu. Kluci jsou zodpovědní, je na ně spolehnutí a co nás v dnešní době opravdu těší, že jsou to slušní kluci. A navíc jsou ještě velmi vtipní :-).

 

3) Potýkáte se s nějakým zraněním hráčů či nějakou jinou absencí?

Zranění se našemu týmu naštěstí celkem vyhýbá, jen pár úrazů měl v loňské sezóně Jirka Jehlička (přezdívaný Tomáš). Absence se v našem týmu nevyskytuje, protože vzhledem k počtu hráčů si to nikdo ani nemůže dovolit. Tady musíme pochválit naše hráče i rodiče, protože k tomu přistupují opravdu svědomitě. Hned v září posíláme všem rozpis zápasů na celý rok dopředu a jak říká trenér - přes to nejede vlak - takže v těchto termínech žádné oslavy, žádné dovolené, žádné omluvenky...

 

4) Kdo bude kapitánem týmu a proč?

Kapitán týmu pro letošní rok ještě není určen.

 

5) Jak probíhala příprava před soutěží, jak plánujete trénovat v průběhu sezony?

Od poloviny srpna již 3x týdně trénujeme a absolvovali jsme každoroční týdenní soustředění v Turnově. V průběhu sezóny budeme trénovat 3x týdně, někteří z hráčů 5x a některé dny i dvoufázově.


6) Co od letošní sezony můžeme od vašeho týmu očekávat?

Pro letošní rok žádné velké ambice nemáme, protože kadety budeme hrát s klukama r.2002=2x, r.2003=4x(+2?), 2004=1x proti ročníku až 2001 a v juniorech dokonce až proti ročníku 1999 - zřejmě nakoupíme helmy :-). 

 

7) Připomeňte nám prosím ještě vaše umístění a pocity z minulého soutěžního ročníku...

Minulý ročník se nám vydařil skvěle - sbírali jsme jedno ocenění za druhým = I.místo KP st.žáků, I.místo KP kadetů (v obou soutěžích byly spojeny dva kraje - Pardubický + Královéhradecký), II.místo ČP st.žáků, II.místo Mistrovství ČR st.žáků, II.místo Krajských výběrů ČR (5 našich hráčů v základní sestavě). Takže to byla opravdu výborná sezóna a o to víc nás mrzí, že někteří rodiče mají větší ambice než je reálné a dva naši hráči odchází do Brna, takže tím výrazně oslabili náš tým. 

 

Moc děkujeme za odpovědi a  přejeme hodně úspěchů v nové sezóně.

 

Pro komentování se přihlas
  • Žádné komentáře nenalezeny