Cry Tento týden není žádná služba Cry

Ostatní soutěže

Ženy - OP Ženy - OP

Přihlášení



Statistiky

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes21
mod_vvisit_counterVčera842
mod_vvisit_counterTento týden2784
mod_vvisit_counterMinulý týden12356
mod_vvisit_counterTento měsíc863
mod_vvisit_counterMinulý měsíc41591
mod_vvisit_counterVše6910659
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
RSS

mesto-lanskroun-schaeffler MU Lanškroun Schaeffler Lanškroun

Dalším významným podporovatelem lanškrounského volejbalu mládeže je ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
A to formou projektu: Program Můj klub a Program B1 - podpora Pardubického kraje.

Zmrzliňák v Lupenici zase po roce

Email Tisk PDF
(poč.hlasování 8, průměr je 4.88)

V sobotu 20. května v ranních hodinách se vydalo poměrně četné zastoupení dívčího lanškrounského volejbalu do nedaleké Lupenice na tradiční turnaj nazývaný "Zmrzliňák".

Počasí opravdu vydatně pomáhalo tomu, že asi zmrzneme, protože to květen nepřipomínalo vůbec. Třásli jsme se v bundách, kapucích a dlouhých zateplených kalhotách. Nepršelo, ale bylo čerstvo a foukal poměrně silný vítr. Jen jsem si tak říkala:"Ještě, že v tomhle nemusím hrát!"

Holčinám to ale očividně nevadilo a na líté boje se těšily. Nastoupili jsme hned v několika týmech. Irčinka vyvezla poprvé svoje šikulky na takovýto antukový turnaj v kategorii Mladší žákyně. Jely pouze sbírat zkušenosti, o to větší byla radost z nalosované skupiny, kde si pěkně zahrály a předvedly, že umí hrát volejbal "na tři". Trenérka sama byla vykulená z toho, že postupovaly ze skupiny z druhého místa. 

Kačer s Evčou přivezli svoje holčiny s ambicí zahrát si naposledy turnaj v mladších žákyních a vyhrát ho. Jejich nalosovaná skupina ale byla podstatně horší a těžší, takže postupovali taktéž ze druhého místa, což bylo pro trenéry jisté zklamání.

Šárčiny starší žákyňky se rozhodly, že přeskočí svou kategorii a zahrají si raději kvalitnější volejbal v kategorii kadetek. Svoji skupinu vyhrály spřehledem a čekal je následný boj v nadstavbové skupině o 1. - 4. místo.

Já s Liborem jsme poskládali tým z Áčka a Béčka kadetek s úmyslem zahrát si a podat co nejlepší výkon. Skupinu jsme měli poměrně těžkou, ale vymlouvat se na to nemůžeme, protože náš výkon stoprocentní nebyl. Postoupili jsme tedy ze skupiny ze druhého místa a čekal nás následný boj o 5. - 8. místo.

A jak to tedy všechno dopadlo? Irčiny holčičky nastoupily proti soupeřům, kteří na ně dávali vrchní podání, dokonce se potkaly i s lanškrounským Áčkem, což pro ně byla dost škola života. I tak nasbíraly hodně zkušeností a ostudu rozhodně neudělaly, když celkově skončily na 8. místě ze 24 družstev!

Kačer s Evčou a jejich holčiny procházely následným pavoukem docela dobře a v konečném součtu jim chybělo 6 míčů k tomu, aby si zahrály vysněné finále. Takto se musely spokojit s bojem o 3. místo, které nakonec potvrdily. Myslím ale, že si budou pamatovat, že se vyplatí uhrát každý míč, aby pak v celkovém součtu nechyběl.

A kadetky? Našemu Béčku se už potom moc nedařilo, na holčinách byla vidět i únava, protože první den odehrály čtyři zápasy v šesti lidech a neděli v sedmi. I tak jsme měli na víc, než na konečné 7. místo z 12 družstev!

Třešničkou na dortu bylo Áčko kadetek, které se protlačilo nakonec až na místo 1. Poslední zápas jsme sledovali všichni Lanškrouňáci, ať už to byly Šikulky, mladší žákyně či kadetky. Všichni, včetně rodičů a trenérů fandili a potvrdili tak úspěšnou sezónu Šárčiných holek, ale taky fantastickou atmosféru, kterou my, fanoušci, umíme udělat. Gratulujeme k vítězství!!! Navíc ještě Nikča Kulhánková byla vyhlášena nejlepší hráčkou turnaje v kategorii kadetek!

My, trenéři, jsme si turnaj užili, druhý den jsme se dokonce opálili, i na zmrzlinu došlo. Organizace byla perfektní, catering taky, takže, co víc si můžeme přát?

Tak zase za rok: "Ahoj." Irčinko, Kačere, Evčo, Šári a Libore, bylo mi s vámi fajn...

                                                                                                                    Marťa 

Foto: http://vklanskroun.rajce.idnes.cz/Zmrzlinak_2017/

          http://vklanskroun.rajce.idnes.cz/  

20170521-turnajlupenice1 20170521-turnajlupenice2 kadetky-20170521-turnajlupenice

Pro komentování se přihlas
  • Žádné komentáře nenalezeny