Cry Tento týden není žádná služba Cry

Ostatní soutěže

Ženy - OP Ženy - OP

Přihlášení



Statistiky

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes133
mod_vvisit_counterVčera883
mod_vvisit_counterTento týden5293
mod_vvisit_counterMinulý týden9006
mod_vvisit_counterTento měsíc21885
mod_vvisit_counterMinulý měsíc41591
mod_vvisit_counterVše6931681
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
RSS

mesto-lanskroun-schaeffler MU Lanškroun Schaeffler Lanškroun

Dalším významným podporovatelem lanškrounského volejbalu mládeže je ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
A to formou projektu: Program Můj klub a Program B1 - podpora Pardubického kraje.

Muži A poprvé v nové sezóně

Email Tisk PDF
(poč.hlasování 8, průměr je 4.50)

O uplynulém víkendu začala soutěž mužům z A týmu. Losem bylo určeno, že o první body do tabulky budeme bojovat s Kerharticemi na jejich palubovce. Nečekali jsme lehkého soupeře, však jsme u nich v loňské sezóně prohráli 0:3 a 2:3.

Sestava delegovaných hráčů nám však dávala naději na solidní výsledek. Nakonec jsme však odvezli pouze body 3, zbylé 3 body jsme naším přičiněním „nechali“ Kerharticím.

Poté co jsme se všichni v plném elánu dostavili do šatny, jsme prohodili pár slov, dali do kupy registračky a hurá do haly. Efektivní rozcvička, pár smečí, nějaké to podání, pozdravit a hurá na soupeře. Po možná trochu z obou stran nervózním začátku setu jsme chytli otěže pevně do rukou a vytvořili si bodový náskok, který ovšem soupeř s blížícím se koncem setu dotahoval. Neodpustili jsme si tak malé zdramatizování závěru, nicméně set jsme urvali. Proběhla taktická debata, kde co můžeme zlepšit, abychom se podobnému zdramatizování pokud možno vyhnuli. Rady ale zůstaly nevyslyšeny. Naší neaktivitou jsme nechali soupeře ať si hraje svoji rychlou hru. Narůstající bodový rozdíl jsme nedokázali zastavit. A jak to u nás bývá (druhé sety nejsou naší silnou parketou) druhý set po zaslouženém výkonu vyhrál soupeř. Z nešťastného průběhu jsme se rychle otřepali a vrhli se do třetí sady. Hráli jsme podobně pestrou hru jako v prvním setu. Z pěkných přihrávek se dala tvořit hra a útočit ze všech možných pozic, přičemž jsme se ve všech pozicích proti vysokým bloků dokázali prosadit. Zisk bodů se přeléval z jedné strany na druhou. Nakonec jsme v koncovce byli šťastnější. Čtvrtý set byl velice podobný jako třetí. Bojovný výkon na obou stranách a velice pestrá hra lahodící oku přítomných fanoušků dospěla do závěru, kde jsme museli odvracet soupeřův setball. Obětavým výkonem jsme ale dokázali všechny soupeřovy setbally eliminovat (pokud se nepletu tak byly celkem tři) a nakonec proměnit náš vlastní druhý matchball. Radost zachvátila Lanškrounský ansámbl, poděkovali jsme fanouškům a vrátili jsme se do šatny, kde jsme diskutovali nad předvedeným výkonem.

Do druhého zápasu jsme vstoupili se stejným odhodláním vyhrát jako do zápasu prvního. Skutečnost, že jsme v prvním zápase na plno bodovali nám dodalo velké sebevědomí, domnívali jsme se, že druhý zápas ani jinak než dalším bodovým ziskem dopadnout nemůže. V tu chvíli jsme však ještě nevěděli, jak šeredně se mýlíme. Začátek prvního setu byl jako z pohádky stylem příjem-náhra-smeč-bod což se opakovalo a pokračovalo až do stavu 7:1 (z našeho pohledu). Pak se ovšem stalo něco co jsme nečekali. Všechny naše herní činnosti se zhoršili. Soupeř se rozkoukal, přestal kazit a začal bodovat. Ani jsme se nestihli oklepat ze ztráty náskoku a byl konec setu, přičemž nám nepomohlo ani mocné dotahování v závěru sady. Druhý set byl velice obdobný jako první, náskok 5:0, v polovině setu ale taháme za kratší konec. V koncovce měl více štěstí soupeř. Dělali jsme co se dalo, abychom zvrátili průběh setů. Nepomohlo nám ani střídání, ani oddechové časy. Do třetí sady jsme nastoupili v pozměněné sestavě rozhodnuti nedat svoji kůži zadarmo. Naším bojovným výkonem a obětavou hrou jsme dokázali třetí set urvat. Naděje na nějaký bodový zisk vykřesaná vítězstvím v třetí sadě však vzala za své hned v úvodu čtvrté sady. Hned jsme prohrávali o několik bodů. Na vzniknutou situaci jsme nedokázali reagovat. Soupeř nám v závěru alespoň povolil korigovat výsledek. V prvním, druhém a čtvrtém setu naše hra nenesla známku valné kvality. Naše pole bylo tragické, nedokázali jsme dostat míč do rukou nahravače, od čehož se odvíjely smeče na síti, které častěji mířily do připravených bloků Kerhartických hráčů než do volného pole. Soupeř si tak s naším přispěním dokráčel pro vítězství.

 

Závěrem však musím náš předvedený výkon (hlavně v prvním zápase) hodnotit kladně. I v nepříznivých chvílích jsme se dokázali zvednout a být iniciativnější a hlavně efektivnější než soupeř. Musím také poděkovat fanouškům, kteří si našli cestu do Kerhartické haly a kteří nám hlasitě pomáhali i v těch těžších pasážích hry. Chvílemi byli hlasitější než fanouškovská základna domácího týmu. Velký dík také patří kulinářskému umění paní Čajkové. Děkujeme za bramboráky, byly výborné.

 

Další mistrovské utkání sehrajme na domácí palubovce, proti silné Chocni. Hrajeme v sobotu 29.10.2016 od 10:00. Budeme rádi když nás přijdete podpořit.

Kerhartice – Lanškroun 1:3 (-23,19,-22,-29)

Kerhartice – Lanškroun 3:1 (23,24,-20,17)

 

Sestava: Koudelka, Joza, Stasiowski, Janisch, Polášek, Pfeifer, Záleský, Poláček, Rybka, Matějka Petr, Musil ml., Čajka, Marek

Pro komentování se přihlas
  • Žádné komentáře nenalezeny