Cry Tento týden není žádná služba Cry

mesto-lanskroun-schaeffler MU Lanškroun Schaeffler Lanškroun

Dalším významným podporovatelem lanškrounského volejbalu mládeže je ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
A to formou projektu: Program Můj klub a Program B1 - podpora Pardubického kraje.

Green Tour 2016

Email Tisk PDF
(poč.hlasování 5, průměr je 5.00)

 

Přesně před 12 lety nás napadlo, že bychom jako volejbalisté rádi připravili nějakou sportovní akci nejen pro nás, ale i pro naše rodinné příslušníky. Akci, která by propojila sport s kamarádstvím a do akce by se mohli zapojit nejen dospěláci, ale i naše děti. Logicky padla volba na kolo a poznávání okolí Lanškrouna.

V prvním ročníku našeho cyklistického výletu, kterému jsme dali název Zelená tour, startovalo 12 účastníků. Od té doby naše děti vyrostly a někteří už vozí i své děti, ale tradice a nadšení lidí zůstalo a letos jsme pořádali již 12 ročník, kterého se i přes změnu termínu (většinou se jezdí toru mimo prázdniny v červnu), zúčastnilo 94 cyklistů všech věkových kategorií. Pro zajímavost - rekord účasti je 115 cyklistů, což už je pořádně dlouhý had :-). Zažili jsme roky s krásným počasím, ale i v 5° C zimě, roky s průtržemi mračen a lijáky, silným větrem či bouřkou. I přes to se všechny jízdy vždy uskutečnily a lidé se i po těch extrémech vracejí a berou sebou své přátele... To nám dělá velkou radost....
Letošní trasa byla jedna z nejkratších v historii, měřila jen 37 km, ale i tak jsme si to náležitě užili. Z Lanškrouna, přes Oboru na Mariánskou horu, poté po vrstevnici do Nepomuk, Sázavským údolím do Albrechtic a Sázavy, kde jsme měli připraven oběd. Po lehkém odpočinku jsme pokračovali přes Lubnický kopec a Žichlínek zpět do Lanškrouna. V Lanškrouně poté na volejbalových kurtech probíhá tzv. Sdělování dojmů, je zde pro účastníky připravena večeře, hraje se na kytary, ale hlavně se odměňují ti, co si to nejvíc zaslouží - tedy ti nejmladší a nejstarší.

A co je na Zelené tour tak vyjímečné? Pro děti určitě zážitky, zelená barva na hlavě, náramky, samolepky, odměny... Pro dospělé pohled na své ratolesti, překonání překážek, ale i společné chvilky se svými nejbližšími při sportu, parta, pohoda...

Jedna z účastnic mi v neděli po úklidu řekla - "To jste zase udělali mnoha lidem krásnej den, moc děkujeme..." A i my děkujeme za přízeň.
Snad nám ten elán ještě pár let vydrží...

 

 

Pro komentování se přihlas
  • Žádné komentáře nenalezeny