Cry Tento týden není žádná služba Cry

Ostatní soutěže

Ženy - OP Ženy - OP

Přihlášení



Statistiky

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes21
mod_vvisit_counterVčera883
mod_vvisit_counterTento týden5181
mod_vvisit_counterMinulý týden9006
mod_vvisit_counterTento měsíc21773
mod_vvisit_counterMinulý měsíc41591
mod_vvisit_counterVše6931569
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
RSS

mesto-lanskroun-schaeffler MU Lanškroun Schaeffler Lanškroun

Dalším významným podporovatelem lanškrounského volejbalu mládeže je ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
A to formou projektu: Program Můj klub a Program B1 - podpora Pardubického kraje.

Představujeme hráče nového týmu mužů A

Email Tisk PDF
(poč.hlasování 6, průměr je 5.00)

V dnešním článku se vám představí Standa Musil, nahrávač našeho týmu...

 

                                                                                                                                                                                                                      #  8, nahrávač

Výška 180 cm Aktuální Historická
Váha 90 kg 2016-kpi-predstaveni-musil-stanislav-1   2016-kpi-predstaveni-musil-stanislav-2
Věk

22 let

Stav ženatý
Zaměstnání obchodní zástupce
Kde jsem hrál

Lanškroun ml. a st. žáci,
Ustí nad Orlicí,
Česká Třebová,
Brno
 - ex. kadetů
 - ex. juniorů
 - ex.chlapů
Choceň 1.liga
kadetská a juniorská reprezentace

Mé volejbalové úspěchy

1.místo ex juniorů
2 sézony v chlapské ex.
vícemistr 1.ligy mužů

Jak dlouho hraju voliš 15 let

Post

pinkač
Co jsem volejbalem získal spoustu přátel a zážitků
Co si slibuju od letošní sezony vítězství
Na co se ode mě můžete těšit nasazení, zákroky v poli
(snad nějaké budou)
Hobby

sport, rodina

Motto

 

Vzor Giba/Kurek

 

 

 

 

Na konci loňské sezony si měl při utkání za mužské béčko zranění kotníku. Do přípravy si se začal zapojovat později. Jak kotník drží?

Takovýto druh zranění, který hráče vyřadí na delší dobu, jsem zažil poprvé. Co si budeme povídat, nic příjemného to nebylo, jakožto volejbalového srdcaře taková dlouhá doba bez sportu, hlavně voliše, byla velmi frustrující. Navíc, když je tělo zvyklé se nějaké ty dny za týden hýbat, bylo jasné, že se projeví nějaká reakce, bohužel u mě se to projevilo nějakými 15ti kily na víc, což pro následující zatížení nebylo optimální. Myslel jsem si, že rehabky a další spojené věci s tím budou příjemné v podání masáží a protahování. Bohužel, moje fantazie byla hnedle vyvedena z omylu a tyto dny jsem v oblibě moc neměl :-). Díky kvalitní rehabce pod vedením Renči byl můj „návrat“ daleko rychlejší. Velkou dobu trvalo odbourat psychický blok a začít zatěžovat na 100%. I nyní stále kotník bolí a bolet asi jen tak nepřestane, naštěstí v hlavě jsem tento blok již vytěsnil.

 

 

Hrál si v České Třebové, Ústí nad Orlicí, Brně, Chocni, zažil si kolektivy v kadetské i juniorské reprezentaci ČR, můžeš srovnávat... Jak hodnotíš naši partu?

Celkově volejbalová parta v LA je super, je tu spoustu lidí co tomu obětují velkou hromadu času. Družstva se mezi sebou navzájem podporují, chodí si fandit. Vyhlášenou třešničkou jsou kulinářské čtvrtky našeho „béčka“, kde je po sdílení na naše fb stránky daleko větší zájem o tyto fotky, než výsledky našeho družstva :-).
Naše parta… Je fajn, stále se ještě stmeluje, jelikož v plném počtu se málokdy setkáme. Myslím si, že se velmi doplňujeme, najdete u nás staré mazáky, naopak mladé kolouchy, vtipálky, nemluvňata( kteří se mění po pár panácích metaxy), talenty, srdcaře, atd…..
Po tak krátké době jsme dobří kamarádi, bohužel i přes toto mě osobně štve, že si po zápase nedokážeme v plném počtu sednout a sdělit si dojmy. Ještě že tuto skulinku doplňují naši skalní fandové.

 


Co diváci v Lanškrouně? Překvapila Tě návštěvnost?

Neskutečnou diváckou kulisu v LA jsem zažil naposled před pár lety, kdy jsme tu ještě pořádali 1. osmičku českého poháru starších žáků, kde bylo opravdu, ale opravdu narváno, tak, že v hledišti se nedalo doslova hnout. Troufnu si říci, že tolik lidí hala Na Střelnici nikdy na volejbalový zápas nezažila. Díky tomuto jsem věděl, že když nabídneme dobrý volejbal, tak příjde hodně lidí, což chodí a je to super. Za to velké díky, je to super pocit mít diváky, kteří obětují půlku soboty a stojí za námi. Potkáváme jak stabilní tváře, tak i nové, je to bomba. Doufám, že se stále budeme setkávat v tak hojném počtu a naše hra vás neomrzí!!

 

V mládežnických reprezentacích ,v extralize mužů i v první lize mužů si nastupoval na liberu. Proč ta změna a je z Tebe nahrávač?

Na postu nahrávače jsem hrával od mala, moje výškové dispozice neumožnili nic jiného. Na tomto postu jsem přestoupil i do Brna, kde se bohužel ukázalo, že díky mé již zmiňované výšce jsem se musel začít přeučovat na post libera. Díky tomuto kroku jsem v reprezentaci většinou nastupoval na liberu, ale dokázal jsem zastoupit i chybějícího nahrávače, což bylo super. Post libera mi sedl, ale stále jsem se na něm necítil tak, jak na postu nahrávače. Pár let mě libero bavilo a díky tomuto postu jsem zažil vrchol mé kariéry nástupem v extralize mužů, kde jsem odehrál skoro celou sezónu, pro mě neskutečná zkušenost a krásné vzpomínky. Minulou sezónu jsem díky tomuto skončil v Chocni, kde hrát byl velký zážitek ve všech směrech. Chtěl jsem zpět na náhru dokázat si jestli na to budu stále mít a také abych oživil svůj upadající zápal k volejbalu.


Na nahrávce vyznáváš rychlejší hru, pomalu si souhra s útočníky začíná sedat. Jaký zápas byl pro Tebe herně nejlepší?

Jinou než rychlejší hru jsem poslední roky nesledoval, tím pádem jsem jí chtěl přenést do našeho teamu a tím si i dokázat, jestli dirigovat team tímto stylem dokážu. Samozřejmě jsme sehranější a sehranější, dokážu si tvrdit, že někteří spoluhráči jsou tak výteční, že jim to tam jde tzv. jen šoupnout, což mi hodně ulehčují. V hlavě nemám nějaký zápas pro mě pocitově nejlepší. Zápas od zápasu je lepší a lepší, hlavně před domácím publikem začínáme předvádět pěkný volejbal.

 

Dokážeš pár slovy vystihnout herní klady Tvých jednotlivých spoluhráčů?

Začneme kapitánem -Rybářem: útok z výšky, pravý kapitán
- Lukes: útok z výšky, nekompromisní pokladník
- Ivoš: účinné podání, rychlé blokařské přesuny
- Pája: rána, zkušenost
- Stašák: učebnicová technika, kvalitní skákaný servis
- Jířa: nasazení, skvělý týmový hráč 
- Matěj: skvělé skokanské schopnosti
- Koudy: dobrý blok, stabilní servis
- Jozič: kvalitní servis
- Víťa: nasazení, pole
- Kuba: kvalitní příjem, šikovná ruka
- Filda: skvělý blok, stabilní servis

 

Jak tipuješ konečné umístění týmu? Pokud by bylo možno hrát kvalifikaci o 2. ligu, šel bys do toho a proč?

Doufám, že zabojujeme a umístíme se nejhůře do 3. místa. Bylo by to dobré jak pro nás, tak pro diváky, kteří nás v hojném počtu chodí podporovat každý zápas. Pokud by byla taková možnost si kvaldu zahrát, určitě bych se tomu nebránil. Jde především o to nasbírat zkušenosti a nakouknout do kvalit 2. Ligy.

 

Celou sezonu se družstvo jako nováček pohybuje okolo 4. místa v tabulce. Jak to hodnotíš?

Nejdříve jsem si myslel, že se budeme pohybovat na chvostu tabulky. Myslel jsem si, že kvalita družstev nebude taková, jaká je, ale prvních pár kol mě vyvedlo z omylu. Opravdu to je kvalitní soutěž, kde není slabého soupeře. Hodnotit jestli je tato bilance úspěch či nikoli nejde, jelikož jsme opravdu nově poskládaný team, který se teprve sehrává a kosí ho časté zranění a pracovní vytíženost. Tato první sezóna je taková na rozkoukání, poznání kvalit soupeře a hlavně již zmiňované sehrání.

 

Stanley, děkujeme za rozhovor.

Pro komentování se přihlas
  • Žádné komentáře nenalezeny