pivoSlužbu tento týden má Zdeněk Chládek a Jarda Osladil pivo

mesto-lanskroun-schaeffler MU Lanškroun Schaeffler Lanškroun

Dalším významným podporovatelem lanškrounského volejbalu mládeže je ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
A to formou projektu: Program Můj klub a Program B1 - podpora Pardubického kraje.

Zelená tour pošesté

Email Tisk PDF
(poč.hlasování 3, průměr je 5.00)

Letošního cyklistického výletu pořádaného VK Bystřec s názvem ZELENÁ TOUR 2010 se zúčastnilo 57 cyklistů. Trať měřila 42 km a vedla poměrně málo členitým terénem s převýšením max 187 metrů...

 

Startovalo se u volejbalových kurtů, kde každý z účastníků obdržel pamětní samolepku na kolo a mapku s vyznačením celé trasy, green pointů a občerstvovacích zastávek. Vyrazilo se malinko po deváté a celý "štrůdl"  jízdních kol se propletl přes kruhový objezd, ulicí Kollárovu a Rybniční až do Obory, kde u Eduardova pramene byl plánován první green. Zde někteří z nováčků (bylo jich celkem 7) pochopili, proč se celá akce jmenuje Zelená tour. Pokračovalo se do Ostrova, kde došlo k prvnímu defektu. Letošní "Udavač tempa" Bín píchl kolo a muselo nastoupit servisní komando, které mu během pár minut kolo opravilo. Zbytek peletonu pokračoval do Rudoltic, k první občerstvovací stanici "U Řehořů". Musím říct, že to tu nemělo chybu a pár doušků osvěžujícího moku bylo připraveno ke konzumaci. Za pár minut dorazili i opraváři s Bínem, který při sjezdu do Rudoltic zjistil, že duše a plášť je O.K., jen mu tak nějak zapomněli zapojit zpátky zadní brzdu...Rozhodující se. No naštěstí se nic nestalo a dojeli v pořádku. Po 20 minutách odpočinku jsme pokračovali podél železniční trati na Lukovou, kde byla domluvena další občerstvovací stanice. Zde si nás místní obyvatelé i fotili, jak byli překvapeni naší hojnou účastí. Tady byla zastávka rychlejší. Po 15 minutách jsme vyrazili na Trpík. Na trati se objevily menší kopečky a některé z nás začali předjíždět i nejstarší účastníci zájezdu (mimochodem nejstaršímu účastníkovi bylo v den konání 68 let a nejmladšímu půl roku).  Zde se nám ztratil Zdenda s malým Víťou, kteří nás později dojeli až v Rychnově. Defekt duše i pláště, který Zdeňkovi znepříjemnil cestu, však bravurně opravili. V  úmorném vedru jsme došlapali až k Obecnímu úřadu v Trpíku, kde byl další green point. Následoval Mladějov a už jsme se všichni těšili na hospodu "U Housliček" v Rychnově na Moravě. Zde se podával oběd - kuřecí řízek se šťouchanými bramborami. Pod pergolou bylo dobře a tak se nám ani nechtělo na posledních 12 km přes Žichlínek, zpět do  Lanškrouna. Přijeli jsme okolo 14.20 hodin. Nutno podotknout, že všichni zvládli cestu velmi dobře, bez jakéhokoli zranění a špatné nálady.

 

V 16:30 hodin následovalo "Sdělování dojmů" z výletu na lanškrounských volejbalových kurtech. Pro účastníky byl připraven raut (grilovaná křidýlka, pečené sekané kuličky, pečený bůček, řízečky, drůbeží jatýrka, tlačenka, jitrničky, anglická slanina, klobásky z udírny, pochoutkový salát, krůtí plátky, sýry různých druhů, zelenina, vajíčka, okurky, kozí rohy, meloun a vynikající věnečky - zapomněl jsem na něco?). Sedělo se u kytary do dlouhých nočních hodin a každý kdo odcházel, vypadal spokojeně.

Tak snad za rok u sedmého ročníku.

Pro komentování se přihlas
  • Žádné komentáře nenalezeny