VO TJ Lanškroun - TJ Energetik Chvaletice

Pondělí, 14 Prosinec 2015 14:59 Standa Musil ml. Muži A - KPI - Zápasy Poč.zobr.: 1150
Tisk
(poč.hlasování 8, průměr je 5.00)

Před domácím publikem se nám povedl výtečný skalp proti průběžně druhému týmu z Chvaletic. Jak toto klání zhodnotil kapitán Michal Rybka?

 

V sobotu 12.12. jsme na domácí palubovce sehráli poslední dvojutkání podzimní části soutěže KP I. Do Lanškrouna tentokrát zavítal soupeř nabitý energií, tým z Chvaletic, který s hezkými 11 výhrami a pouhými 3 prohrami držel solidní druhou příčku tabulky. Naopak naše bilance 7 výher / 7 proher a fakt, že se zápasu nemohli zúčastnit hned 3 smečaři slibovalo velice náročné střetnutí. Nicméně ambice máme stále vysoké, i proto jsme chtěli urvat plný počet 6 bodů.

Před samotným zápasem kouči Standa s Radkem rozhodli, že to na smeč půjde rozbít Matěj. Sestava tedy vypadala následovně, smečaři Matěj se Stašákem, blokaři Michal s Lukesem, nahravač Stanley do kříže s účkem Lojzou, libero Víťa a neustále připraveni pomoci kohokoli vystřídat Jozič, Ivoš a Filip. Za počítadlo si do školní lavice sedl Jirka, který nám svými postřehy pomáhal taktizovat a číst soupeřovu hru.

Do prvního setu jsme vlétli, tak jak to u nás bývá, bez ostychu. Výsledkem byl hezký volejbal, kdy se skóre v rámci celého setu nelišilo o více než 3 body. Bohužel pro nás, koncovka patřila soupeři, 23:25. Po zkušenostech z prvního setu a potřebě vyššího blokujícího smečaře (Chvaletické účko smečovalo minimálně z druhého patra) , bylo rozhodnuto, že místo Matěje naskočí Filip. V průběhu dalších dvou setů se projevila naše slabina, tedy střídání dobrých a horších pasáží hry, 25:20 a 23:25. Do čtvrtého setu naskakujeme s vědomím, že nic není ztraceno a stále můžeme vyhrát. To se nejvíce projevilo na podání, kterým jsme devastovali obranu soupeře, výsledek je jednoznačný 25:13. Rozjetí nastupujeme k poslední sadě. Méně vytvořených chyb nám zajistilo výhru v poměru 15:13. Po aplausu úžasných fanoušků jdeme vydechnout do kantýny, kde na nás čekají oblíbené pochutiny a nápoje. Po nucené hodinové pauze nastupujeme k druhému zápasu toho dne.

Odpočinuti pomalu rozjíždíme volejbalový kolotoč. Obraz hry prvního setu vypadá téměř totožně jako v prvním setu prvního zápasu. Hra je vyrovnaná, ani jeden tým výrazným způsobem nestrhává vedení na svoji stranu. Tentokrát se ovšem zdá, že první sada vyjde lépe pro domácí, ovšem za stavu 24:23 si vybíráme nelichotivou mladickou daň a prohráváme 25:27. Jak už ale víme, hrát se dá s jakýmkoliv týmem a tak neztrácíme hlavu a jdeme si tvrdě za svým. Nejvíce to asi pocítilo Chvaletické účko, přejeme brzké uzdravení. V průběhu dalšího dějství jsme již drželi otěže zápasu pevně v našich rukou, definitivně se nám podařilo zlomit odpor Chvaletic a zaslouženě vyhráváme zbývající tři sety (soupeři jsme povolili pouze 18, 21, resp. 18 bodů) a celkově i zápas v poměru 3:1.

Sobotní dvojutkání z pohledu lanškrounského fandy nabídlo krásné výměny, úžasné zákroky v poli, tvrdé smeče a přesná podání. Na domácí palubovce jsme získali skvělých 5 bodů, čímž jsme se znovu dostali na 4. místo tabulky, kde i přezimujeme. Na závěr se sluší poděkovat opět výborným fanouškům, kteří nás hnali do vítězného konce.

Sestava: kouči Standa Musil st., Radek Janisch, hráči Filip Janisch, Dominik Joza, Alois Koudelka, Lukáš Marek, Standa Musil ml., Matěj Poláček, Ivo Polášek, Michal Rybka, Dominik Stasiowski, Víťa Šudák, zapisoval Jirka Záleský.

Další utkání se koná netradičně v pátek 8.1.2016 od 17:00. Závěr tvrdě odpracovaného týdne si tak můžete zpříjemnit návštěvou na hale. Soupeřem nám bude tým z nedalekého Letohradu. Jste srdečně zváni!

 

Pro komentování se přihlas
  • Žádné komentáře nenalezeny
Od Komento