Starší žákyně ve 2. osmičce Českého poháru

Úterý, 29 Leden 2019 00:11 Kače® Starší žákyně - Zápasy Poč.zobr.: 1086
Tisk
(poč.hlasování 1, průměr je 5.00)

O víkendu byly na třech místech v republice zahájeny boje starších žákyň v prvních osmičkách Českého poháru a v pěti skupinách útěchy. Celkem 64 družstev si to rozdalo o postupy a sestupy ze skupin a o celkové umístění. Naše volejbalistky hrály po předchozích kolech ve druhé osmičce v Olomouci a čekala nás Plzeň, Studio Praha, Prostějov, Olomouc, Žatec, Hlincovka a Znojmo.

Jak je v posledních měsících pro nás obvyklé máme 2 hráčky na marodce a odjíždíme se sedmi zdravými odehrát sedm těžkých zápasů. Cesta na prašanu žádný zázrak, ale včas vystupujeme před halou a můžeme se pustit do boje. První dva zápasy začínáme proti největším favoritům. První je Plzeň, kde se to dlouhánkami jen hemží. Soupeřky jsme zaskočili a zodpovědnou hrou bez větších chyb se dostali do vedení. Udrželi jsme ho až do dramatické koncovky a holky set vyhrály 26:24. Super bod na úvod. Ve druhém a třetím setu se soupeřky rozehrály a oba sety si udržovaly mírný náskok a zaslouženě zvítězily. Zápas druhý a stěžejní pro celkový výsledek. Poměrně lehce vyhráváme první set 25:19 a po změně stran přichází výpadek, kdy se nám nic nedaří. Kupíme jednu chybu na druhou a za stavu 12:12 máme na svém kontě uhraných 20 bodů. Zkažené servisy, smeče do sítě a mimo kurt, špatný příjem no vše, na co si vzpomenete. Zbytečná prohra 22:25 a v tie-breaku to nebylo o moc lepší. Obrovská škoda. Do dalších bojů nastupujeme s naším standartním výkonem. Daří se skákané podání, hra středem sítě a kůlařky si také zodpovědně plní své úkoly, a tak porážíme Olomouc 25:15, 25:15 a Prostějov 25:12 a 25:23. Sobotu máme za sebou, vybalujeme věci na intru, vracíme se na halu na večeři a zpět na internát. Tam se rozjíždí na pokoji základní kola mistrovství světa v pikachu. Pro nás trenéry neznámá hra, ve které je základem NĚCO z kámen, nůžky, papír. Ráno podle červených tváří a vytahaných uší poznáváme, kdo postoupil do finále, které se uskuteční v šatně v přestávce mezi zápasy.

Zpět k volejbalu. Náš první nedělní soupeř je Žatec a jako každé ráno začínáme velmi vlažně. 1:7 na úvod není pro tepovou frekvenci trenérů nic dobrého a uklidňuje nás až zlepšený výkon a srovnání stavu na 17:17. Neskutečné úsilí si kazíme několika chybami v koncovce a set prohráváme. Je nutné podotknout, že u soupeřek moc míčů na palubovku nepadá a jejich pohyb na hřišti je ukázkový. To, co nám chybí v poli nahrazujeme v dalších setech útočnou hrou a stav zápasu otáčíme vítěznými sety 25:19 a 15:8. Další v pořadí je Hlincovka. V tomhle zápasu se vlastně jenom podává. Nedokážeme si poradit s clonou kdy tři holky na druhé půlce kurtu mají ruce nad páskou a dostáváme jeden bod za druhým. I nám se daří na servisu, a tak se skóre přelévá přibližně po pěti bodech na obou stranách. Bohužel na konci obou setů podávají soupeřky. Prohra 0:2. Poslední je Znojmo a dochází nám síly. V obou setech prohráváme v jejich průbězích. V prvním o šest bodů, ve druhém dokonce o osm. Ještě jsem snad o tom nikdy nepsal, ale rozhodčí, která tento poslední zápas pískala nám regulérně bere 4 body za set po nepřesných výrocích na síti i při servisu. Soupeři povoluje uprostřed setu kolečko hráček po vyčerpaných timech, kdy se na servisu neskutečně daří Ádě a boduje 11x v řadě. Ve druhém setu tento trend pokračuje. Zásadní je, že právě servisem se nám podařilo stáhnout bodové ztráty a v obou setech vyhrát. Odměnou je třetí místo v turnaji a určitým zklamáním je nepostup do první osmičky v ČR o dva body. V sedmi hráčkách je to obdivuhodný výkon a holky si zaslouží pochvalu.

Naše hráčky jsou po tomto kole na 11. místě v ČR. Další kolo se odehraje na konci února. Postupuje Plzeň a Studio Praha, k nám do skupiny sestoupí KP Brno a Olymp Praha.

Sestava: Áďa Martincová, Maky Pavlasová, Verča Tylšarová, Mája Klabanová, Sabča Šilarová, Míša Jarošová, Simča Habigerová a Barča Kačerovská

Lanškroun – Plzeň 1:2

Lanškroun – Studio Praha 1:2

Lanškroun – Olomouc 2:0

Lanškroun – Prostějov 2:0

Lanškroun – Žatec 2:1

Lanškroun – Hlincovka 0:2

Lanškroun – Znojmo 2:0

Fotečky: https://vklanskroun.rajce.idnes.cz/Zakyne_v_Olomouci/

Tabulka: http://www.cvf.cz/souteze/tabulka/?soutez=CP-ZKY&skupina=CP-ZKY-F1B

starsi-zakyne-20190126-CP-olomouc1 starsi-zakyne-20190126-CP-olomouc2

starsi-zakyne-20190126-CP-olomouc

Pro komentování se přihlas
  • Žádné komentáře nenalezeny
Od Komento