Starší žákyně na skvělém šestém místě na Mistrovství republiky

Pondělí, 14 Květen 2018 12:14 Kače® Starší žákyně - Zápasy Poč.zobr.: 1297
Tisk
(poč.hlasování 7, průměr je 5.00)

Starší žákyně odehrály finále mistrovství České republiky

Stovky týmů starších žákyň si chtěly zahrát na letošním Mistrovství republiky a 64 z nich se podařilo postoupit do kvalifikace, která se odehrála koncem dubna. Naše děvčata se do ní probojovaly jako vítězky Krajského přeboru a odehrály ji v Uherském Hradišti, kde skončily na skvělém druhém místě a kvalifikovaly se na finálový turnaj, který se odehrál tento víkend v Brně. Jak to vše dopadlo?

Odjížděli jsme v pátek před obědem, protože první zápas nás čekal již ve 14,30. Naše volejbalistky dostaly do skupiny  České Budějovice, Kralupy a Karlovy Vary. Bylo jasné, že se jedná o jednu z nejtěžších skupin. Rozlosování nám tradičně nepřeje a vyhlídky na dobré umístění nebyly nejlepší, zvlášť při pohledu kdo nás čeká v případě postupu.

V prvním zápase nás čekal tradiční finalista mistrovství Karlovy Vary a náš vstup do utkání nebyl nejlepší. Od začátku jsme prohrávali a holky se dostaly do tempa až ve druhé půlce setu. Mocný finiš stačil jen na korekci stavu na 23:25, druhý set jsme prohráli 17:25 a čekali nás České Budějovice. Rozcvičující se téměř dvoumetrové soupeřky naháněly strach, ale pustili jsme se do nich s vervou, překonaly počáteční nervozitu a nakonec lehce vyhrály v obou setech. Program prvního dne byl u konce.

V sobotu nás čekaly Kralupy a byl to boj se vším všudy. Přetahovaná o každý bod, v závěru vedení o 8 bodů v obou setech a soupeřky nás pokaždé stáhly na stav 23:23. V obou setech se nám podařilo koncovky dotáhnout do vítězného konce. Infarktový zápas. Postupovali jsme z druhého místa do další skupiny. Tam se k nám připojily družstva Uherského Hradiště, Hradce Králové a Plzně, tedy další adept na finále.

Prvním soupeřem bylo Uherské Hradiště. V prvním setu se nám nedařilo a vcelku jasně jsme ho prohráli. Druhý set byl mnohem lepší a holky se začínaly rozjíždět. Dařilo se všechno a vyhráli jsme 25:17. V tiebreaku vyrovnaný stav do stavu 4:4 a stejně jako v základní skupině začaly létat karty pro trenéry soupeře, žlutá, červená, a rozhodčí u stolku zapisovatelů. Po pokračování zápasu nám soupeř utekl na 8:12, ale holky se nechtěly vzdát a neuvěřitelně zabojovaly a otočily na konečných 15:12!

Další na řadě byla Plzeň. Obrovský favorit povzbuzovaný desítkami rodičů s bubny, ale holky byly rozjeté a hrály skvělý volejbal. V prvním setu obrovský boj o každý míč a smolně jsme prohráli v koncovce 23:25. Neskutečná škoda pro další průběh turnaje, protože ve druhém setu holky Plzni nedaly vůbec šanci a vyhráli jsme 25:13. V tiebreaku jsme začali velmi dobře, ale soupeřky se zvedly a nakonec vyhrály 15:12 a mířily do finále. O to větší škoda, protože tento set nám v závěrečném účtování pro boj o medaile chyběl.

Rozjeli jsme tiebreakový den a ne jinak tomu bylo v posledním zápase dne s Hradcem Králové. Tam už byla znát únava z dvou hracích dnů a nebyl to úplně volejbal, který umíme. Výhra v zápase nám dala jistotu třetího místa ve skupině za Karlovými Vary a Plzní a tady je nutné trochu předběhnout , protože obě tato družstva hrála v neděli finále. S oběma jsme hráli vyrovnaně, Plzni vzali set a k bojům o medaile chyběl velmi malý krůček. Na ubytovnu jsme se dostali před půl desátou večerní a únava byla znát.

V nedělním play off nás čekal Frýdek Místek a tradiční tiebreak. Hrálo se už o půl desáté a tak jsme vstávali v sedm a i přes pomalý rozjezd do rozcvičení a zápasu jsme jasně vyhráli první set 25:13, vítěz zápasu měl hrát o celkové 5. místo a vše vypadalo, že to budeme právě my. Ovšem druhý set se vůbec nepovedl a holky zabraly opět až ve třetím setu a jasně ho vyhrály.

Poslední zápas turnaje a opět Uherské Hradiště. Opět neskutečný boj, prohrávaly jsme o 7 bodů, nedařilo se, ale holky posbíraly zbytky sil a vyhrály první set 27:25. Ve druhém setu vedení 23:20 a zdálo se, že je rozhodnuto v náš prospěch. Špatný příjem nás však o vítězství připravil a prohráli jsme 24:26. Ve třetím setu už jsme se nezvedli a prohráli ho. Celkově nám tedy patří skvělé šesté místo.

Níže uvidíte, jaká konkurence se v Brně sešla a která družstva zůstala za námi. Chválíme naše holky, protože odvedly výborný bojovný výkon a makaly, jak se na mistrovství sluší. Pro některé to byl poslední rok v této kategorii a zbývající mají další šanci na úspěch příští rok.

Děkujeme za podporu fanouškům z řad rodinných příslušníků, kteří se přijeli na holky podívat.

Libor, Šárka, Kace®

Sestava: Chládková Aneta, Jarošová Michaela, Kačerovská Barbora, Klabanová Magdaléna, Martincová Adéla, Pavlasová Markéta, Šilarová Sabina, Vacková Alena, Vinterová Nela, Žerníčková Monika, Habigerová Simona

 

Fotky: https://vklanskroun.rajce.idnes.cz/Finale_MCR_starsich_zakyn_Brno_2018/

 

Celkové výsledky:

1. Karlovy Vary

2. Plzeň

3. KP Brno

4. Liberec

5. Uherské Hradiště

6. Lanškroun

7. Frýdek-Místek

8. Chodov

9. Kralupy

10. Hlincovka

11. Rychnov n. Kněžnou

12. Hradec Králové

13. Nové Veselí

14. České Budějovice

15. Žatec

16. Příbram

 

Základní skupina:

1

 

Karlovy Vary

           

6:0

9

2

 

Lanškroun

           

4:2

6

3

 

Kralupy

           

2:5

2

4

 

České Budějovice

           

1:6

1

Nadstavbová skupina:

1

 

Karlovy Vary

           

9:3

12

2

 

Plzeň A

           

9:5

10

3

 

Lanškroun

           

7:6

8

4

 

Uherské Hradiště

           

7:7

8

5

 

Kralupy

           

3:8

4

6

 

Hradec Králové

           

3:9

3

 

Play off: Frýdek-Místek - Lanškroun 1:2 (-13,18,-8)

 

O 5. Místo: Uherské Hradiště – Lanškroun 2:1 (-25, 24, 10)

zakyne-20180512-finale-brno2 starsi zakyne-20180512-finale-brno zakyne-20180512-finale-brno1

zakyne-20180512-finale-brno3

 

Pro komentování se přihlas
  • Žádné komentáře nenalezeny
Od Komento