Veledůležitých 6 bodů z Pardubic!

Pondělí, 14 Listopad 2016 21:54 Polášek Ivo Muži A - KPI - Zápasy Poč.zobr.: 1084
Tisk
(poč.hlasování 5, průměr je 5.00)

Ve čtvrtém kole nás přivítali soupeři z Pardubic v tělocvičně s vysokým stropem a příjemným osvětlením.Tudíž v podmínkách, které jsme (po minulém týdnu v Hlinsku, kdy nás trochu trápil strop) přivítali.

Dorazili jsme v sestavě:

Vojta Hejl (n), Dominik Stasiowski (s), Petr Matějka (s, trenér), Jirka Záleský (s, trenér), Michal Rybka (b, kpt.), Lukáš Marek (b), Ivo Polášek (b), Vláďa Čajka (u), Alois Koudelka (u), Kuba Pfeifer (l), Víťa Šudák (l).

 

Nástup do zápasu pro nás byl poněkud nešťastný, nedařila se nám žádná z herních činností a kvůli několika našim chybám soupeř odskočil brzy o 6 bodů. I přesto, že jsme tento bodový rozdíl dokázali v koncovce vymazat, Pardubice nakonec urvali set s těsným výsledkem 27:25 v jejich prospěch.

Do druhého setu bylo potřeba něco změnit, a tak jsme přitvrdili na servisu a pomohli si clonou u sítě proti přijímajícím hráčům. Paralelně s tím jsme zlepšili také pole, blok a útok a začali jsme soupeře přehrávat. Druhý set jsme vyhráli již poměrem 25:19. Více bodů už nám v prvním zápase soupeř dát nedokázal, ale přesto bychom se měli pro příště vyvarovat ztrát několika bodů v řadě. Někdy je potřeba udělat bod, otočit - a to jakkoli - to nám dělá problém.

Taktika z druhého setu se ukázala úspěšná, a tak jsme v ní pokračovali až do konce obou zápasů.

 

V Pardubicích jsme dokázali něco neskutečného, a to přesunout začátek druhého utkání dříve, už na 12:30. Ti, kdo znají Pardubice, vědí, o čem je řeč :-D. V tamější kantýně jsme se nadlábli a spláchli vítězství pívem, až jsem se bál o vývoj druhého zápasu, nakonec naštěstí zbytečně.

 

Do druhého zápasu vystřídal Kubu na liberu Víťa, který nastoupil poprvé v této sezóně a ukázal dobrou formu. Konkurence v týmu je veliká, předvedl se totiž ve velice dobrém světle také Vojta Hejl, který se zhostil na výbornou postu prvního nahrávače a dařilo se mu rozhodit blok soupeře. Další změnou bylo střídání Petra, který první zápas koučoval, za Jirku, který převzal na druhý zápas post kouče a udělal několik zkušených rozhodnutí, včetně jednoho úspěšně vzaného taktického tajmu.

Do hry se dostal také Koudy, který se na palubovce osvědčil a střídal vždy od 12 bodů do konce setu Vláďu Čajku.

 

Jak už jsem předestřel, druhý zápas jsme zvládli bez ztráty setu a výraznější drama se až do koncovky 3. setu nekonalo. Z Pardubic si tedy odvážíme šest cenných bodů a s 15 body jsme se usadili na 3. příčce tabulky.

 

 

1. zápas: 3:1 (25:27, 25:19, 25:16, 25:17)

2. zápas: 3:0 (25:22, 25:14, 26:24)

 

Dovolte mi, abych Vás tímto pozval na naše příští utkání v sobotu 19.11. proti černému koni soutěže, Rybníku!  :-)

 

Pro komentování se přihlas
  • Žádné komentáře nenalezeny
Od Komento